Tényleg van összefüggés a Lyme kór és az autizmus között?

Egyre többen osztanak meg ezzel kapcsolatos történeteket, illetve egy amerikai alapítvány is foglalkozik a kérdéssel.

http://www.lymeinducedautism.com

A video magáért beszél, az eset nem egyedi:

"2007, június 11. Életünk egyik legboldogabb napja, az elsõ fiúnk születése. Már ezen a napon mosolygott. És milyen boldog gyerek volt! Megvolt az összes mérföldkõ: 7 hónaposan mászott, egy évesen járt, tartotta a szemkontaktust és 15 szót ismert 18 hónaposan.

Hirtelen változott meg mindez. A 15 szótól visszatért a szóismételgetéshez, majd nem beszélt többet. Új szokásokat vett fel, mint a kézrázogatás, éjszakánként a fejét a kiságy oldalába verte. Minden változás dührohamot váltott ki. A fények és bizonyos hangok irritálták. Társaságban nem foglalkozott a többi gyerekkel, inkább ismétlõdõ elfoglaltságba menekült, mint például a kõdobálás. Nehezen viselt bármilyen családi összejövetelt vagy házon kívüli programot…emiatt úgy éreztük, mi is börtönbe vagyunk zárva.

A diagnózis: autizmus. Azonnal elkezdtük a korai fejlesztést. Hiába voltak nagyszerû tanárai és javult kissé, még mindig nem beszélt és nem mutatott irántunk érdeklõdést. A kisfiúnk egyre messzebbre került tõlünk.

Aztán egy új fejlemény: pozitív lett a lyme tesztje, emellett babesiára és mycoplasmára is. Utóbbi memóriavesztést, alvászavarokat, kiütést, depressziót okoz.) Nagyon beteg volt, de a gyerekorvosunknak fogalma sem volt a kezelésrõl. Szerencsére találtunk egy LLMD –t (Lyme szakorvos) a közelünkben, aki agresszív terápiába kezdett. Egy év némaság után, 10 nap antibiotikumos kezelést követõen újra beszélni kezdett! Abbahagyta a kézrázogatást, foglalkozni kezdett a testvérével. (Korában elkerülte és nagyon feldúlttá vált, ha az öccse sírni kezdett.)

Az antibiotikum és immunerõsítõ elõtt nem tudott csendben ülni vagy beszélni… ez a videó 8 hónappal a kezelés után készült. Amikor hozzáadtunk egyéb készítményeket, elkezdett számolni! Egy évvel azelõtt azon aggódtunk, fog-e beszélni valaha, ma már lebetûzi a szavakat! Nem gyógyult meg, de boldog, egyre egészségesebb és mi ismét igazi családdá váltunk.
Semmi kétség afelõl, hogy a Lyme –kór váltotta ki az autizmust. Adj magadnak esélyt és keress fel egy lyme szakorvost!"
 

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply