Vietnámi balzsam - Kullancs elleni védelem

Ez csak egy tipp, amolyan házi praktika, de mindenképpen megér egy próbát.

Kullancs elleni védekezés, ahogyan az Orosz katonák csinálják....

A kullancs rendkívül alattomos kis jószág, nem egyszerű ellene védekezni. Többféle spray, létezik, de van egy igen hatásos módszer amit még a 80-as 90-es években az Orosz katonák fedeztek fel és alkalmaztak a kullancsok ellen.

Felfigyeltek arra, hogy az a kiskatona aki "kínai kenőccsel" - azaz vietnámi balzsammal - kente be valamelyik testrészét (egyéb izomhúzódás vagy más okból kifolyólag) nem talált magában kullancsot, még akkor sem, amikor a többi társában volt. Erre felfigyelve az laktanya orvos előírta a kiskatonáknak a kiképzés ideje alatt a kenőcs használatát, és a felszerelésükben is rendszeresíttették. A vietnámi balzsamnak bármelyik változata jó, hiszen többféle csomagolásban, és többféle néven is ismerhetjük, de alapjába véve az összetétele nagyon hasonló.

vietnami balzsam

Hogyan használd?

A egy borsónyi adagot tegyél a tenyeredre és dörzsöld be vele a nyakad, a csuklód és a bokádat. Ezeken az útvonalakon fog keresztül haladni a kullancs is, így mindenképpen találkozik a kámforos hatóanyaggal. A fejbőrön sem fog megtelepedni, mert ott védettséget ad a nyakra felkent kenőcs.

Természetesen, a védőoltást nem helyettesíti, tehát érdemes a háziorvossal is konzultálni, de mint házi praktikát feltétlenül próbáljuk ki, hiszen a kullancs elleni védekezésnél a megelőzés a legfontosabb és leghatékonyabb módszer.

Presets
Main Style
Patterns
Accent Color
Apply